Marcați
Șeful statului condamnă iniţiativa creării unui batalion militarizat mixt moldo-românesc
Președintele Igor Dodon condamnă în cel mai categoric mod iniţiativa creării unui batalion militarizat mixt moldo-românesc. Potrivit șefului statului, acest lucru reprezintă încă un pas pe calea suprimării statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova şi a securităţii noastre naţionale.

”Am convingerea că orice tentative de a crea careva subdiviziuni militare comune cu alte state, cu atît mai mult membre NATO, sînt categoric inacceptabile pentru un stat neutru, precum este Republica Moldova. Semnarea unor acorduri difuze privind crearea de batalioane militarizate mixte constituie o încălcare directă a prevederilor Constituției Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon pe o rețea de socialziare.

Avînd în vedere faptul că astfel de inițiative, pe lîngă inaugurarea oficiului NATO la Chişinău, invitaţiile permanente adresate Armatei Naţionale de a participa la exerciții militare organizate de blocul militar NATO, capătă un caracter sistematic, Președintele țării a cerut autorităților competente explicațiile de rigoare şi a dispus să fie luate toate măsurile în conformitate cu prevederile legale în raport cu persoanele care au admis astfel de acțiuni.

”Legea Supremă a Republicii Moldova spune clar că Republica Moldova este stat neutru. În calitatea mea de președinte și garant al Constituției, nu voi permite să fim implicaţi în jocuri geopolitice, care doar dăunează ţării noastre”, a conchis Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).