Marcați
Moldova a exportat în Japonia mărfuri de 1,9 miliarde de dolari
Pe parcursul anului 2017, Republica Moldova a exportat în Japonia mărfuri în valoare de 1,9 miliarde de dolari, în creștere cu 32% comparativ cu anul 2016.

Importanța intensificării cooperării între organizațiile vamale ale Republicii Moldova şi Japoniei, în special prin prisma creșterii volumului exporturilor destinate piețelor japoneze, a fost subliniată la o întrevedere a directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.

Cooperarea prevede acordarea reciprocă de asistență în scopul aplicării corecte a legislației vamale, prevenirii, investigării și combaterii fraudelor vamale, precum și în vederea asigurării securității lanțului comercial internațional de livrare, se spune într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal, citat de IPN.

Ambasadorul Masanobu Yoshii a exprimat suportul misiunii diplomatice în vederea consolidării cooperării între autoritățile vamale ale celor două state și a comunicat că va coordona organizarea unei vizite a conducerii administrației vamale a Japoniei în Republica Moldova în perioada imediat următoare.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).