Marcați
SE IEFTINEȘTE PETROLUL
Petrolul s-a ieftinit considerabil, după anunțul Libiei privind majorarea producției zilnice. Se întâmplă la doar o zi de decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din țara noastră privind scumpirea benzinei și motorinei. Decizia a fost anulată însă de către instanța de judecată.
Potrivit presei internaționale, prețul barilului de petrol Brent s-a micșorat cu peste șase la sută și a coborât sub 74 de dolari. Aceeași tendință a fost înregistrată și în Statele Unite, unde țițeiul costă mai puțin de 71 de dolari. În ultimii doi ani, petrolul s-a scumpit constant, ca urmare a micșorării volumului producției în statele exportatoare. Un alt factor care a influențat majorarea prețului a fost reintroducerea de către Casa Albă a sancțiunilor în raport cu Iranul. Experții nu exclud că petrolul s-ar putea iefini și mai mult, în cazul în care SUA și China vor reduce consumul.
NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).