Marcați
DEPUTAȚII PSRM CER MICȘORAREA ACCIZELOR
Deputații PSRM au prezentat astăzi, repetat, pentru dezbateri proiectul de lege privind micșorarea cu 50 la sută a accizelor pentru combustibil. Autorul inițiativei, Vladimir Golovatiuc, a mai propus în plenul Parlamentului formarea unui grup de lucru, care să elaboreze un mecanism de reducere a acestor taxe fără ca să fie afectate veniturile la bugetul de stat.

Până acum, singura soluție pe care a propus-o Guvernul, în contextul măsurilor pentru ieftinirea benzinei și motorinei, este anularea, cu ajutorul instanței de judecată, a prețurilor plafon stabilite de către ANRE. Potrivit lui Vladimir Golovatiuc, o astfel de practică nu poate continua la nesfârșit.

”Noi am atras atenția deputaților și Guvernului asupra necesității de a interveni în procesul de stabilire a prețurilor pentru combustibil. Ca rezultat, a început practica de anulare prin intermediul instanței de judecată a deciziilor aprobate de regulatorul independent. Eu am vorbit de mai multe ori, iar fracțiunea noastră a atras atenția colegilor asupra a ceea ce se întâmplă. ANRE activează conform legislației, în cadrul actelor normative. Este necesar să intervenim. Ce așteaptă Guvernul? Schimbarea politicilor de stabilire a prețurilor la nivel mondial? Asta nu va avea loc”, a spus Golovatiuc.

În pofida acestor argumente, majoritatea parlamentară a refuzat să includă subiectul pe ordinea de zi a ședinței. Acum trei săptămâni, în timpul unor audieri la Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe, directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Tudor Copaci, a declarat că micșorarea accizelor pentru produsele petroliere este soluția optimă pentru scumpirea carburanților.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).