Marcați
EUROPA GEME SUB PRESUNEA MIGRAȚIEI
Europa suferă cumplit din cauza migrației. Ministrul spaniol de Externe acuză Franța, Germania și Italia că au restabilit în taină controlul la frontiere, punând în pericol existența spațiului Schengen și al Uniunii Europene. Un lider al opoziției belgiene afirmă că migrația a ieșit de sub controlul guvernelor și poate provoca un război civil între băștinași și refugiați, pe fondul vandalismelor și jafurilor în masă, comise de migranți. Îngrijorările cresc în contextul în care președintele american a avertizat Bruxellesul că migranții au pus stăpânire pe Europa.

Liderul Partidului ”Interesul Flamand” din Belgia, Filip Dewinter, a reacționat, pe Twitter, la violențele și anarhia care au cuprins marile orașe franceze, la sfârșitul săptămânii trecute. El a postat un comentariu însoțit de un videoclip, în care un locuitor al Parisului încearcă să oprească un grup de migranți care jefuia și vandaliza o cafenea. Înfuriați, refugiații îl trântesc la pământ și îl lovesc cu picioarele, cu bâtele și cu pumnii. Tânărul a scăpat, ca prin minune, după ce un polițist și câțiva angajați ai cafenelei au intervenit. Incidentul a șocat societatea belgiană, fiind prezentat drept o prevestire a violențelor, vandalismelor și luptelor de gherilă în toată Europa. Într-un interviu pentru portalul sceptr.net, politicianul belgian Filip Dewinter spune că tensiunile între migranți și europenii băștinași vor crește în viitorul apropiat, pentru că sutele de mii venetici au scăpat de sub controlul guvernelor europene, iar până la un război civil rămâne un singur pas. ”Am ajuns la o condiție prerevoluționară, în care migranții se separă de societate și formează grupări de gherilă, inspirate și motivate de islamul radical. Când ei atacă poliția - ei atacă autoritățile statului, iar când atacă magazinele - ei atacă populația locală și cultura ei. Această formă de violență poate duce la un război civil, dacă guvernele pierd controlul, iar populația băștinașă se revoltă. Această situație tensionată este mai aproape decât credem. Ar putea erupe oricând, iar orașele mari vor fi câmpurile de luptă”, prezice politicianul belgian.
El a adăugat că, astăzi, în toată Europa sunt cartiere întregi de refugiați și migranți legali, care nu mai sunt controlate de guverne și de poliție, deoarece autoritățile au fost depășite de cultura și religia islamică. Săptămâna trecută, și liderul de la Casa Albă, Donald Trump, i-a avertizat pe politicienii europeni despre faptul că refugiații au pus stăpânire peste Europa. ”Imigrația este un lucru foarte important şi le-am spus astăzi celor din UE că ar fi mai bine ca Uniunea Europeană să fie atentă, deoarece imigrația pune stăpânire peste Europa şi ar fi mai bine ca ei să fie foarte, foarte atenți”, a declarant Trump.

După această intervenție a lui Trump, ministrul spaniol de Externe, Josep Borrell, a acuzat Franța, Germania și Italia că, sub presiunea migrației, au restabilit controalele la frontiere, încălcând în acest mod acordul Schengen. Potrivit lui Borrell, ”Din nefericire, Schengen începe să dispară. Pe ușa din spate și în mare secret, Franța, Germania și Italia au restabilit controalele la frontiere din cauza crizei refugiaților. Problema migrației este cel mai puternic dizolvant al UE. Ea poate provoca o criză chiar mai gravă decât cea a euro. Aceasta poate duce la dezintegrarea Europei”.

Europa absoarbe zilnic un flux enorm de refugiați din Siria, Afghanistan, Iraq și țări din Africa, iar conflictele militare și incălzirea globală ar putea amplifica acest fenomen. Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, Grecia este principala poartă de intrare pentru migranți, urmată de Spania și Italia.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).