Marcați
Incendii devastatoare în Grecia
Cel puțin 50 de oameni au murit, iar peste 150 au fost răniți, în urma incendiilor de pădure din apropierea capitalei Greciei. Autoritățile locale au decretat stare de urgență. În lupta cu focul au fost antrenați sute de pompieri, avioane și elicoptere. Premierul de la Atena a anunțat că situația a ieșit de sub control. Cea mai gravă situație a fost înregistrată în regiunea Attica din sud-estul Atenei, unde este concentrată o treime din populația țării.

Premierul Alexis Tsipras a fost nevoit să-și întrerupă vizita în străinătate și să revină în țară, pentru a coordona acțiunile tuturor serviciilor implicate în lupta cu incendiile. ”Este o perioadă foarte complicată pentru Attica, este o noapte foarte dificilă pentru toată Grecia. Acum, luptă cu focul peste 600 de bărbați și femei. Mai mult de 300 de pompieri și autospeciale au ajuns la locul situației excepționale. Deocamdată, nu pot fi localizate patru focare puternice”, a anunțat Tsipras.

Incendiile de vegetație sunt cea mai gravă situație excepțională din Grecia în ultimii 10 ani. Focul se extinde rapid din cauză că nu a plouat de câteva luni. Stihia a afectat puternic fondul locativ și infrastructura din regiune. În lupta cu flăcările au fost antrenați și unitățile militare.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).