Marcați
Au respins toate propunerile socialiștilor
Majoritatea parlamentară refuză să examineze inițiativele opoziției socialiste. În ședința de astăzi a Parlamentului, deputații PDM și partenerii lor au respins șase propuneri ale PSRM. În semn de protest față de această atitudine sfidătoare a guvernării, socialiști au părăsit sala și au anunțat că nu vor mai participa nici la ședința de vineri.

Potrivit președintelui fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanîi, guvernarea a refuzat să include în ordinea de zi proiecte care au fost elaborate în interesul cetățenilor. ”Cred că nu este correct cee ace se întîmplă. Măcar ceva trebuie să acceptați din propunerile noastre. În schimb, pe ultima sută de metri majoritatea parlamentară include în agendă subiecte care sunt importante și poate trebuie să fie aprobate, dar nu în așa modalitate. Este necesar ca acestea să fie examinate minuțios, să fie făcute amendamentele necesare , nu așa în grabă, ca nimeni să nu înțeleagă nimic. Fracțiunea socialiștilor, vom merge în teritoriu și vom explica, inclusiv în aceste două zile, ce se întâmplă în Parlamentul Republicii Moldova. De aceea în semn de protest că nu ați acceptat nicio propunere a fracțiunii noastre, noi părăsim sala de ședințe”
Deputații socialiști au propus să fie exclusă din ordinea de zi, pentru examinarea în lectura a doua, proiectul Codului serviciilor media audiovizuale, care a fost criticat dur de structurile internaționale. Deputații PSRM au mai propus audierea ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, privind darea în concesiune a Întreprinderii de Stat ”Gările și stațiile auto”. O altă inițiativă vizează audierea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, precum și a ministrului Afacerilor Externe, privind construcția celor șase centrale hidroelectrice pe Nistru. O altă inițiativă a vizat audierea prim-ministrului Pavel Filip. Acesta urma să prezinte raportul Kroll-2 privind furtul miliardului din sistemul bancar. O altă propunere a fost examinarea proiectului de lege privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova. Asta după ce Curtea Constituțională a stabilit că vechea lege este depășită și nu mai poate fi aplicată.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).