Marcați
Premiu pentru Moldova la ”ТЭФИ Содружество 2018”
Trilogia documentară ”Istoria Moldovei”, realizată sub patronajul președintelui țării noastre, a fost premiată în cadrul prestigiosului festival internațional ”ТЭФИ Содружество 2018”. Ediția din acest an s-a desfășurat în capitala Uzbekistanului, Tașkent.

Prestigiosul festival internațional ”ТЭФИ” a fost găzduit de Uzbekistan pentru prima dată. Concursul se desfășoară din anul 2011. Actuala ediție a avut loc sub lozinca ”Imaginea patriei: timpul, locul, soarta” și a întrunit 13 producții din 12 țări. Potrivit organizatorilor, în fiecare an, numărul lucrărilor prezentate juriului este în creștere. Republica Moldova a obținut două premii la ediția din acest an. Unul a mers la postul public de televiziune, pentru filmul ”На Буджакской волне”, iar al doilea - la NTV Moldova, pentru filmul documentar în trei episoade ”Istoria Moldovei”. Primul mesaj de felicitare a venit din partea consilierului prezidențial pentru cultură, Corneliu Popovici.”Felicitări cu ocazia decernării titlului de laureat al prestigiosului festival ”ТЭФИ Содружество 2018” întregii echipe de creație a filmului ”Istoria Moldovei”, apărut sub patronajul președintelui Republicii Moldova, domnul Dodon Igor”, a scris Corneliu Popovici pe facebook.

Ediția din anul viitor a festivalului se va desfășura în Republica Moldova. Scopul concursului este formarea unui spațiu informațional unic în CSI, promovarea noilor tehnologii în domeniul televiziunii, stabilirea relațiilor între companiile de televiziune și jurnaliștii din spațiul comunității.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).