Marcați
Prezentarea bugetului se amână
Administrația Capitalei a amânat dezbaterile publice pe marginea proiectului bugetului municipal pentru anul 2019. Direcția Finanțe s-a justificat prin termenele restrânse în care urma să pregătească documentul. Consilierii PSRM, care au lansat propunerea privind organizarea dezbaterilor, au făcut un apel către toate fracțiunile să pregătească propuneri, pentru ca forul local să aprobe principalul document economic al Chișinăului în termenele prescrise de legislație.

Într-o scrisoare expediată vicepreședintelui fracțiunii PSRM în CMC, Petru Burduja, Direcția Finanțe solicită amânarea desfășurării dezbaterilor pentru data de 26 octombrie. Șefa acestei structuri l-a anunțat pe alesul local că nu a reușit să pregătească documentul pentru prezentarea publică, deoarece, până în data de 12 octombrie, trebuie să-i prezinte proiectul Ministerului Finanțelor, a precizat consilierul PSRM, Petru Burduja.

”E din motivul că termenii sunt destul de restrânși pentru perfectarea tuturor materialelor, în vederea examinării propunerilor pentru bugetul 2019. Este, de fapt, poate, undeva și o oportunitate pentru colegii din celelalte fracțiuni, pentru a veni cu propuneri și a le include în proiectul bugetului pentru 2019. De aceea, apelul nostru este de a se implica activ toate fracțiunile, inclusiv și consilierii neafiliați, ca să comasăm în cele din urmă și să consolidăm un buget care urmează a fi aprobat”, a declarat Petru Burduja.

În bugetul municipal pentru anul 2019 vor fi prevăzute resursele financiare necesare pentru proiectele sociale propuse de fracțiunea PSRM în acest an. Este vorba de compensația de 1.000 de lei pentru plata chiriei pentru tinerii specialiști, ajutoarele pentru profesori și adaosurile salariale pentru toate categoriile de bugetari, a mai precizat consilierul socialist Petru Burduja.

”Să păstrăm continuitatea proiectelor din 2018. Mă refer aici și la investițiile capitale, mă refer aici și la proiectele sociale, care au fost inițiate, inclusiv și cu celelalte fracțiuni. Trebuie păstrată continuitatea, mai ales la obiectele la care s-a început reparația și necesită a fi finanțate și pe anul viitor. Însă în acest buget trebuie să se regăsească și unele opțiuni strategice, noi de dezvoltare a municipalității, cum ar fi dezvoltarea infrastructurală a drumurilor, cum ar fi dezvoltarea logisticii de transport la nivel de municipalitate, și aici mă refer la toate tipurile de transport”, a menționat consilierul PSRM.

Fracțiunea PSRM în CMC continuă să colecteze solicitări de la cetățeni pe site-urile decide.md și petitia.md. Propunerile vor fi incluse în proiectul bugetului pentru 2019.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).