Marcați
Consolidarea relațiilor moldo-franceze
Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu membrii Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova și cu reprezentanții mai multor companii franceze în țara noastră. În cadrul discuțiilor, șeful statului și-a prezentat viziunea față de situația economică din țara noastră și perspectivele de atragere a investițiilor străine. La rândul său, președintele Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova, Emmanuel Skoulios, a susținut intenția președintelui de a stabili relații bune atât cu partenerii din Vest, cât și cu cei din Est.

Președintele țării și-a exprimat regretul față de faptul că, în ultimii ani, țara noastră se confruntă cu reducerea investițiilor străine. Pentru a schimba această tendință, este nevoie de condiții atractive pentru companiile străine, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că Republica Moldova nu poate să colaboreze cu țările Uniunii Europene împotriva țărilor CSI sau invers, așa că scopul său, în calitate de președinte al țării este asigurarea unui echilibru în acest sens.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova, Emmanuel Skoulios, Igor Dodon a contribuit mult la fortificarea relațiilor dintre Franța și Moldova în domeniul investițiilor, încă în 2008, pe când era ministru al Economiei.

”Am fost încântați să-l avem astăzi ca oaspete la Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova pe domnul președinte, deoarece, în acest an, camera de comerț împlinește 10 ani, iar în 2008 tocmai domnul Igor Dodon a fost cel care ne-a ajutat atunci, în calitate de ministru al Economiei și viceprim-ministru, la crearea acestei structuri, acestei camere de comerț. După 10 ani, acum, că este președintele țării, am fost încântați să ne arate viziunea pe care o are dumnealui față de dezvoltarea economică a Republicii Moldova, față de posibilitățile pentru investițiile strain”, a declarant Emmanuel Skolios.

De asemenea, oficialul francez a menționat că piața Republicii Moldova oferă oportunități pentru investiții, doar că străinii au nevoie de mai multă siguranță și stabilitate.


NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).