Marcați
Soluții pentru Parcul Urban de Autobuze
Comasarea Parcului Urban de Autobuze cu Regia Transport Electric din Capitală nu este o soluție pentru eficientizarea acestor întreprinderi municipale. De această părere este deputatul socialist Oleg Lipskii, care a criticat inițiativa primarului interimar. Parlamentarul PSRM consideră că situația în transportul public din cel mai mare oraș al țării poate fi îmbunătățite prin modernizarea Parcului Urban de Autobuze.

Promotorii ideii comasării Parcului Urban de Autobuze cu Regia Transport Electric își doresc să lase Capitala doar cu troleibuze, ceea ce nu este correct, ”Domnul Codreanu vorbește despre faptul că în parcul de autobuze este haos și, din această cauză, el trebuie închis. Adică nici nu i-a trecut prin cap că, poate, trebuie de făcut ordine, trebuie de dotat cu material rulant, cu angajați profesioniști, să facă așa, încât parcul să funcționeze și să deservească orașul. Cel mai simplu este să-l închizi. Nu-i parcul, nu sunt problem,” a declarat deputatul PSRM, Oleg Lipskii.

Mai mult, comasarea Parcului Urban de Autobuze cu Regia Transport Electric nu poate avea loc, elementar, din motive tehnice. ”În acest caz, dacă se comasează, baza care există în parcurile de troleibuze, ea nu este aceea care trebuie pentru reparația autobuzelor, fiindcă motoarele cu ardere internă nu se repară. Acolo este altă situație. Sunt motoare electrice, sunt multe nuanțe, care apar. Din această cauză, noi înțelegem că dispariția parcului de autobuze, eu înțeleg că cineva contează doar pe transportul particular” a mai adăugat deputatul.

Parcul Urban de Autobuze are 124 de vehicule, toate cu o vechime de peste 17 de ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).