Marcați
Mai mulți beneficiari de prânzuri gratuite
Numărul nevoiașilor care pot beneficia în acest an de prânzuri gratuite la cantinele sociale din Capitală a fost majorat. Dacă anul trecut se alimentau zilnic 700 de oameni, în acest an capacitatea a fost majorată până la 1.200. A devenit posibil grație inițiativei consilierilor socialiști, care au propus includerea în această categorie și a oamenilor cu venituri de până la 3.000 de lei, și nu doar a celor cu venituri de până la 2.000 de lei, cum era în anii precedenți. Proiectul de decizie în acest sens a fost aprobat în iulie 2018 și a devenit funcțional din 1 ianuarie.

Dacă anul trecut la cantina socială din Piața Centrală din Capitală veneau în fiecare zi câte 130 de pensionari, în acest an, de un prânz cald gratuit pot beneficia 200 de oameni. Pentru ei, această instituție de alimentație a devenit singura șansă de supraviețuire, în condițiile în care cheltuiesc pensiile pe facturi.

Unii beneficiari își iau tot prânzul sau o parte din el acasă, pentru a nu rămâne înfometați pe parcursul zilei.

Fiecare beneficiar are posibilitatea să se alimenteze timp de trei luni, de cinci ori în săptămână. Regulamentul din acest an privind asigurarea persoanelor nevoiașe cu prânzuri, elaborat de consilierii socialiști, prevede și majorarea de la 23 de lei până la 28 de lei a alocației zilnice.

“La insistența noastră din 24.07.2018 a fost modificat regulamentul pentru acordarea prânzurilor gratuite în cantine. Venitul persoanelor care pot beneficia s-a majorat de la 2.000 la 3.000 de lei, respectiv încadrând o categorie mai mare de beneficiari. Asta ar însemna că pe parcursul anului 2018 de alimentare gratuită au beneficiat în cantine peste 7.000 de persoane, iar în 2019 sunt planificate în total 14.400 de persoane să beneficieze de acest serviciu”, a declarat președintele fracțiunii PSRM în CMC Ion Ceban

Cele cinci cantine sociale se află în fiecare dintre cele cinci sectoare ale Capitalei. Pentru a beneficia de prânz gratuit, solicitantul trebuie să depună un certificat privind veniturile sale, care să nu depășească 3.000 de lei, la direcțiile teritoriale de asistență socială, conform zonei de reședință.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).