Marcați
Condiții mai bune pentru elevi
Liceul teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Ungheni urmează să fie renovat în cadrul unui proiect de eficiență energetică, implementat cu sprijinul Agenției de Dezvoltare Regională Centru. Lucrările prevăd renovarea blocurilor sanitare, schimbarea integrală a rețelelor electrice și termice, precum și a celor de apă și canalizare. Cheltuielile totale sunt estimate la peste 47 de milioane de lei, bani oferiți de Uniunea Europeană.

Directorul Liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Ungheni, Petru Langa, a declarat că blocul de studii urmează să fie reparat pe etape, încât să nu fie perturbat programul de studii.

O perioadă, orele de clasă vor avea loc în schimburi.

Petru Langa, directorul Liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Ungheni: „Copiii au fost de acord și au acceptat și părinții și formula de studii, care urmează să o avem în primăvară, începând cu două schimburi. Acum, suntem într-un schimb, dar așa, amplasați foarte compact, pentru a putea elibera câte un bloc întreg de studii, unde urmează să facă reparație și, totodată, să asigurăm securitatea celor din interiorul instituției”.

După implementarea proiectului, consumul de energie în instituție se va reduce esențial, a mai specificat directorul Liceului teoretic ”Mihai Eminescu”, Petru Langa.

Petru Langa, directorul Liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Ungheni: „Din anii '80, de când s-a dat în exploatare, n-a mai avut intervenții capitale și resursele care le-am avut noi pentru întreținere ne-au permis doar să le întreținem, nimic mai mult, iar acum, odată cu implementarea acestui proiect, sigur că avem deja. Oricum, ne sunt parteneri și consiliul raional, și Primăria municipiului Ungheni, în așa maniera încât să facem și reparație capitala pe interior, și să avem o lucrare cap-coadă dusă la bun sfârșit”.

Renovarea liceului este așteptată cu nerăbdare și de profesori.

Elena Lotocovschi, profesoara Liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Ungheni: „Ne-am dori foarte mult o renovare a instituției. Este cea mai veche instituție din oraș și din raion, de altfel. De aceea, mai mult sau mai puțin speram, ne doream o renovare a clădirii și în primul rând cu efecte foarte pozitive atât pentru elevi, profesori câți și pentru părinți”.

Maria Calchei, psihologul Liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Ungheni: „Acest proiect care se derulează în liceul nostru este foarte binevenit și la timpul potrivit, dat fiind faptul că suntem o instituție foarte mare cu foarte mulți copii și ceea ce ține de mediul de viață a elevilor în școală depinde foarte mult. Pentru îmbunătățirea mediului educațional și pentru viața noastră de zi cu zi”.

Și părinții elevilor se bucură că, după decenii, copiii lor vor avea parte de condiții de studii mai bune.
Lucrările de renovare a Liceului teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Ungheni urmează să fie finalizate în termen de un an. Proiectul va asigura condiții de studii mai bune pentru 1.200 de elevi și 101 angajați.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).