Marcați
Străzi deszăpezite în Capitală
Întreprinderile responsabile de întreținerea drumurilor în Capitală au împrăștiat, noaptea trecută, aproximativ 260 de tone de material antiderapant pe toate străzile pe care circulă transportul public. În lucrări au fost antrenate peste 30 de autospeciale. Pe parcursul zilei, starea drumurilor va fi monitorizată și, la necesitate, se va interveni, pentru a preveni accidentele rutiere.

Șeful interimar al regiei ”Exdrupo”, Sergiu Tomiță, a declarat că, de duminică seara, mai multe autospeciale au intervenit pe străzile Capitalei.

Sergiu Tomiță, șeful interimar al Regiei ”Exdrupo”: „Regia ”Exdrupo” a intervenit, de aseară, de la orele 11:00, cu 15 autospeciale. Au fost răspândite 214 tone de sare curată și 47 de tone de amestec - nisip și sare. S-a intervenit pe toate străzile, conform rutelor. Deja azi, pe parcursul zilei, o să patrulăm și, unde va fi nevoie, vom interveni repetat”.

La rândul său, șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Ion Burdiumov, a declarat că 400 de angajați au fost antrenați, dis-de-dimineață, în lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant.

Ion Burdiumov, șeful Direcţieie Generale Locativ-Comunale Şi Amenajare: „Angajații întreprinderii municipale ”Servicii locative” au intervenit, de la 05:00 dimineață, la stații, curți și trotuare. S-a intervenit cu toți angajații întreprinderilor municipale. La fel, au fost antrenate și 18 utilaje de tip HACO, cu perie. La moment, se intervine. La fel ca și regia ”Exdrupo”, vom monitoriza toată ziua și vom interveni, la necesitate”.

Autoritățile Capitalei îi îndeamnă pe șoferi să nu parcheze pe marginea drumurilor și trotuarelor, pentru a permite intervenția promptă a autospecialelor. De asemenea, agenții economici sunt rugați să curețe spațiile adiacente.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).