Marcați
Mai multe medicamente compensate
Persoanele asigurate beneficiază, de astăzi, de mai multe medicamente compensate. Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, lista preparatelor din această categorie a fost extinsă cu șase denumiri comune internaționale. Acestea sunt folosite la tratarea a 10 maladii.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, trei medicamente din cele șase vor fi compensate integral. Acestea sunt utilizate pentru tratarea bolilor autoimune, inclusiv artrita reumatoidă și alte maladii rare. De asemenea, este vorba de un medicament nou, prescris copiilor cu vârsta de până la 18 ani, în caz de schizofrenie.

Reprezentanții CNAM au mai anunțat că pacienții vor beneficia de o compensare de 70 la sută pentru un preparat prescris în cazul afecțiunilor caracterizate prin niveluri ridicate în sânge ale unui hormon. Alte două preparate vor avea o rată de compensare de 30 la sută și vor fi utilizate la tratarea bolii Alzheimer şi bolilor cardiovasculare.

Autoritățile au planificat în acest an aproximativ 678 de milioane de lei pentru medicamente compensate. Lista include 158 de denumiri comune internaţionale şi poate fi găsită la medicul de familie și în farmacii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).