Marcați
Compensații pentru încălzire în Capitală
Familiile cu venituri mici din Capitală vor beneficia de compensații pentru încălzire începând cu luna ianuarie. Acestea vor fi acordate pentru consumul de energie termică, gaze naturale, cărbune, lemne și electricitate. Este vorba de scutiri de 40 la sută pentru facturi, aplicate pentru o perioadă de cinci luni. În acest an, peste 21 de mii de familii din municipiu urmează să beneficieze de reduceri la plata facturii pentru încălzire.

Șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare a Capitalei, Ion Burdiumov, a declarat că listele persoanelor care au mai primit un astfel de ajutor financiar au fost expediate preturilor și primăriilor din suburbii, pentru confirmarea situației materiale a solicitanților. Este vorba de familii cu venituri lunare de până la 3.000 de lei, dar şi familii tinere cu venituri de, cel mult, 5.000 de lei. Solicitări trebuie să depună doar noii pretendenți și cei cu modificarea componenței familiei, a precizat șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Ion Burdiumov.

Ion Burdiumov, șeful Direcţieie Generale Locativ-Comunale Şi Amenajare: „Totodată, vreau să menționez că, pe parcursul săptămânii precedente, au avut loc cu reprezentanții Agenției de Guvernare Electronică și reprezentanților preturii, a avut loc un seminar de instruire pentru a putea fi accesate datele din aceste registre. Țin să menționez că, la data de azi, deja de către preturi și de către unele comune au fost transmise către direcție o parte din date, pentru a putea fi acoperite aceste compensații.

Pe parcursul acestei săptămâni, listele cu beneficiarii de compensații vor fi expediate furnizorilor de servicii, pentru luarea în calcul a compensațiilor, a mai spus șeful Direcției Generale Locativ-Comunale și Amenajare, Ion Burdiumov.

Ion Burdiumov, șeful Direcţieie Generale Locativ-Comunale Şi Amenajare: „Vreau să menționez că, pentru luna ianuarie, termenul limită este data de 29 și aș vrea să aduc la cunoștința tuturor că, în luna ianuarie, toți beneficiarii care vor nimeri în aceste liste vor primi compensațiile cu recalculare pentru luna noiembrie, decembrie și, respectiv, luna ianuarie, iar pentru cei care nu se va reuși verificarea în luna ianuarie vor fi recalculate în luna februarie”.

Pentru compensarea a 40 la sută din sumele incluse în facturile pentru încălzire autoritpățile municipale au alocat în acest an peste 80 de milioane de lei. Anul trecut, mai mult de 30 de mii de familii din Capitală au obținut scutiri la plata facturii pentru încălzire.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).