Marcați
300 de antreprenori vor participa la „ExpoRusia – Moldova 2017”
29.09.2017, 15:48
Peste 300 de oameni de afaceri din Republica Moldova și Federația Rusă vor participa la Forumul de afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova”, în cadrul căruia va avea loc și prima ediție a Expoziţiei Internaţionale Industriale „ExpoRusia – Moldova 2017”. Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu „Zarubej-Expo” (Federația Rusă) și se va desfășura în perioada 10-12 octombrie.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cele două evenimente vor reuni experți din diferite domenii, oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților. Obiectivul forumului este oferirea unei platforme viabile pentru discutarea problemelor şi perspectivelor dezvoltării cooperării economice, comerciale şi investiţionale bilaterale, precum şi consolidarea parteneriatelor între agenţii economici din ambele state. Forumul va include patru mese rotunde tematice în domeniul agro-industrial, energie, educație și medicină.

Anatolii Nicolaev, director cooperare internațională „Zarubej-Expo”, a menționat că evenimentul organizat la Chișinău este foarte important pentru mediul de afaceri din cele două state. La expoziție și-au confirmat participarea 50 de companii și delegații din 13 regiuni ale Federației Ruse. Anatolii Nicolaev a subliniat că interesul de colaborare al oamenilor de afaceri ruși cu cei din Moldova este foarte mare, astfel se explică și diversitatea companiilor participante, din diferite sfere de producere, de la sulfat de aluminiu la elicoptere. Prioritar au fost invitați producătorii de tehnică agricolă, dat fiind faptul că Republica Moldova este un stat agricol.

Organizatorii au anunțat că își propun să organizeze în anul viitor, la Rostov (Rusia), o expoziție „Produs în Moldova”, care va fi o replică a celei de la Chișinău din acest an.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).