Marcați
Maia Sandu justifică diploma falsă a consilierei sale prin faptul că Ala Nemerenco este un „om bun”
29.01.2021, 15:56
Copiii îi trecea prin detectorul de metale, iar pe consiliera sa o justifică. Vorbim de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care nu vede o problemă în faptul că Ala Nemerenco deține o diplomă de master obținută ilegal. Asta chiar dacă, Nemerenco a recunoscut personal, pe pagina sa de Facebook, că nu a făcut studii de master. Ilegalitatea documentului e confirmată și de ministerul Educației.

"Doamna Nemerenco este un om competent, muncitor. Cred că toți cetățenii care o urmăresc își dau seama că este un om muncitor, cinstit, care și-a meritat toate diplomele și toate funcțiile pe care le-a avut. E o campanie lansată de oponenții politici care vor să-mi discrediteze echipa", a declarat Maia Sandu la postul public de televiziune.

În perioada anilor 2012-2015, Maia Sandu avea altă opinie despre obținerea diplomelor de studii. În acea perioadă, actualul președinte deținea funcția de ministru al Educației. Atunci Maia Sandu a decis ca elevii la examenele de bacalaureat să fie supravegheați de camere video, iar la intrare – verificați cu detectorul de metale. Gestul ministrului Sandu a provocat nemulțumiri în societate, iar elevii și părinții acestora au protestat față de măsurile drastice de la examene.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).