Marcați
Vaccinare învăluită de taină
2.11.2021, 14:45
Autoritățile de la Bruxelles ascund contractele semnate de Comisia Europeană și firmele producătoare de vaccin împotriva COVID-19. Acuzația vine din partea europarlamentarului Cristian Terheș, care a subliniat că acordurile semnate cu firmele farmaceutice sunt redactate de o manieră ce îngrădește accesul populației la informațiile despre afacerile cu vaccin.

Într-o conferință de presă, pe care au susținut-o la Bruxelles, mai mulți europarlamentari au demonstrat cât de transparente sunt contractele semnate Comisia Europeană cu firmele producătoare de vaccin. După cum se poate vedea din documentele arătate, pagini întregi din aceste contracte sunt complet sau parțial înnegrite, a atras atenția eurodeputatul român Cristian Terheș.

Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD: „Așadar, aici sunt contractele care au fost publicate de către comisie cu aprobarea firmelor. E ceva nemaiauzit, iar acum am să vă arăt paginile. Acestea sunt paginile. Vedeți? Așadar, transparența este principiul fundamental al democrației. Corect? Vă întreb, este asta transparență? Vedeți ceva, că noi nu vedem? Banii cetățenilor europeni au fost dați de Ursula von der Leyen acestor companii farmaceutice. Ce s-a întâmplat cu acei bani? Unde sunt banii? De ce nu sunt deschiși în raport cu oamenii și complet transparenți, încât să știm ce se întâmplă?”

Conferință de presă vine la o lună după ce Virginie Joron, reprezentantă a Franței în Parlamentul European, a depus o propunere de rezoluție referitoare la instituirea unui Fond pentru despăgubirea victimelor vaccinurilor antiCOVID. În document se menționează că, în procesul de negocieri, Comisia Europeană nu a dorit ca laboratoarele farmaceutice să își asume răspunderea pentru efectele adverse ale vaccinurilor, iar eurodeputații nu au avut acces la contracte în timpul negocierilor. De asemenea, europarlamentara afirmă că Agenția Europeană a Medicamentelor a înregistrat 5.000 de decese după vaccin și s-a ajuns la 1.000.000 de reacții adverse. Sunt nominalizate toate cele patru seruri antiCOVID, administrate în UE - Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, Moderna și AstraZeneca. Autoarea proiectului de rezoluție citează efecte secundare precum tromboze, miocardite, pericardite, probleme dermatologice, ginecologice, neurologice și decese. Documentul nu a fost dezbătut încă de Parlamentul European, însă opinia și-a ațintit atenția asupra lui. Situația devine și mai tensionată după ce eurodeputatul român a vorbit despre taina care învăluie contractele semnate de autoritățile de la Bruxelles cu firmele farmceutice. Cristian Terheș a subliniat că democrația există atunci gând cetățenii știu totul despre Guvern, iar când Guvernul știe totul despre cetățeni este tiranie.

Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD: „Niciun tratament medical nu poate să-ți fie impus, decât dacă decizi asupra lui liber și în urma unui consimțământ informat. În mod clar, ceea ce fac acești lideri acum, să condiționeze accesul în Parlament prin posesia acestui Certificat Verde, violează această libertate a oamenilor de a decide cu ce doresc să fie vaccinați sau testați”.

Cristian Terheș a votat în Parlamentul European împotriva impunerii Certificatului Verde la nivel european, subliniind că asta încălca drepturile și libertățile fundamentale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).