Marcați
Pentru a lua cu împrumut bani de la FMI, Executivul acceptă condiția de a ”comprima” salariile bugetarilor
20.01.2022, 16:26
Una din condițiile impuse de Fondului Monetar Internațional pentru acordarea unui împrumut de 558,3 milioane de dolari Republicii Moldova este ”comprimarea salariilor în domeniul bugetar”. Deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, l-a rugat, joi, la ședința comisiei de profil, pe reprezentantul Ministerului Finanțelor să explice dacă acest angajament prevede limitarea numărului de cadre sau limitarea creșterilor salariale.

”Unul din angajamentele pe care și le ia Moldova ține de îmbunătățirea și comprimarea salariilor în domeniul bugetar. Ce înseamnă aceasta: limitarea numărului de cadre sau limitarea creșterilor salariale?”, a întrebat deputatul.

”Nu vă pot răspunde la întrebarea asta”, a replicat funcționarul de la Guvern, spunând că acest lucru îl poate explica doar ministrul Finanțelor.

Amintim, înainte de vacanța parlamentară, deputații PAS au votat, în prima lectură, condițiile impuse de Fondului Monetar Internațional pentru acordarea unui împrumut de 558,3 milioane de dolari, fără ca să citească documentul. Cele două proiecte de lege au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de vineri, 21 ianuarie, pentru votarea în lectura a doua.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).