Marcați
Analiștii apropiați PAS susțin că cetățenii trebuie să se pregătească pentru noi creșteri de tarife la resursele energetice
21.01.2022, 11:12
În contextul crizei energetice în care se află Republica Moldova, experții susțin că în perioada următoare urmează noi scumpiri. Astfel va fi majorat atât tariful la gazele naturale, cât și la energia electrică.

Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, a declarat pentru TV8 că este necesar ca până la finele acestei luni să fie majorat din nou tariful pentru gazele naturale livrate consumatorilor finali.

”Este nevoie de ajustat tarifele, se așteaptă mai aproape de sfârșitul lunii ianuarie, pentru că va fi mai clar prețul pentru februarie. Deci volumele de gaz pe care le consumăm în lunile ianuarie și februarie, sunt lunile cu cel mai mare consum, respectiv deja spre sfârșitul lui ianuarie va fi mai clar care va fi prețul de referință care poate fi luat la stabilirea noilor tarife. Nu exclud că va fi o nouă majorare de tarife. Pornind de la faptul că prețul pentru luna ianuarie a fost de peste 600, cât va fi în februarie vom vedea... Acum chiar dacă o să ajustăm și o să fie un preț mediu pe an luat referință, noi vorbim de 10-15% de majorare. Eu nu cred că va ajunge la 15 lei, realist ar fi să se oprească la 12,5, sub 13 lei”, spus Parlicov.

Expertul în energetică, Sergiu Tofilat, a declarat la același post de televiziune că după majorarea tarifului la gaz, cetățenii trebuie să se pregătească și pentru creșterea tarifului la electricitate.

” Pe lângă faptul că s-a schimbat tariful la gaz, acum trebuie să ridicăm prețul la energie. În aprilie probabil să ne așteptăm la încă o majorare la energia electrică”, a spus Tofilat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).